Alla inlägg den 24 september 2013

Av rasta love - 24 september 2013 22:57

 

Mpowerhelgen kunde inte avslutas på ett bättre sätt. För att summera det mesta så har vi diskuterat mycket kring värderingar etc. Vi tycker även att det är för lite uppmuntran för goda gärningar i samhället och vill gärna se till att det sprids. Så för dig som ser en god gärning, det kan vara t.ex att du ser en kille/tjej som ger bort sin plats på tunnelbanetåget till en äldre person, eller någon som stolt visar upp civilcourage och faktiskt inte tvekar eller går förbi en person som det syns på, mår dåligt eller är i fara. Du ska iallafall gå fram till personen och uppmuntra med att säga att du sett att denna person gjort något bra, och även ta en bild av personen, lägga upp på t.ex  instagram, twitter eller facebook och skriva en motivation för vad personen i fråga har gjort. Sedan hashtaggar du bilden med dinforebild. Du kan även gå in och kolla in vårat instagramkonto dinforebild och följa oss! Har du någon i din omgivning som du vill ge extra uppmuntran så kan du även göra likadant med den personen, ta en bild, hashtagga och lägg upp! Vi samlar alla bilder på vårat instagramkonto och repostar alla bilder. 

En annan häftig grej som uppmuntrar goda gärningar är hashtagen hejSverige. Det är så enkelt att du hejar på en främling, kanske ser du att personen behöver ett hej eller ett leende eller så kanske du bara säger hej till den du sitter bredvid på bussen. 

Detta är inte svårt, det tar få sekunder, men det kan göra hela dagen för någon annan. Så nästa gång du går ut så tänk att ha öppet sinne för att låta folk se och prata med dig, du kommer göra mer verkan än du kan tro! 

MpowerSe Dinforebild hejSverige

Tidigare månad - Senare månad

Om Rastalove


21 år. Jobbar inom Fryshuset med ungdomar, går ledarskap i Mpower och är även kontaktperson i Täby.

Min vardag är blandad med reggaemusik, kreativitet, matlagning, politiska debatter med allt ifrån Ungdomsfrågor till mångkulturella frågor i samhället

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013
>>>

Senaste inläggen


Ovido - Quiz & Flashcards