Direktlänk till inlägg 26 juni 2010

2 Poliser bad honom följa med till stationen

Av rasta love - 26 juni 2010 11:21

Jag antar att många av er, typ 95% av alla är bakis idag haha! Tycker inte ett dugg synd om er, som man bäddar får man ligga! 


Igår satt jag och funderade på en sak, dehär med dreadlocks. Det är fler och fler som skaffar det, jag undrar varför? För att det är snyggt förmodar jag. När man har dreads så kopplas man automatiskt till rasta direkt,sen så ser det väl ut så att de äldre tror att du är en pundare, de unga tror du röker på och polisen stoppar dig på gatan för att dem tror att du bär på något som nu är olagligt, jag skriver bara vad jag tror och drar inte några förhastade slutsatser så ni vet om det.
Jag har en polare här i sundsvall som faktiskt är rasta och ja, han har då dreads, han blev stoppad utanför pressbyrån av 2 poliser, och de bad honom att följa med till polisstation för pissprov. Han betedde sig inte konstigt, han gick på trottoaren och bara va. Är det rätt eller fel tycker du? 


jag kan tycka att det är fel att se -vemsomhelst- med dreads.  Även om det bara är en frisyr så är det förstochfrämst rastas som har den typen av frisyr, om inte rastaflätor. Där är det rätt viktigt att poängtera att dreads och rastaflätor inte är samma sak, vilket många tror. Rastas har dreads för att följa deras religions uppmaningar, i dehär fallet är det att inte klippa sitt hår, samma som att du inte får röra kroppen på annat sätt som att amputera,ge/ta emot blod. Enligt en rasta så är kroppen det heligaste du har. 

Så, varför har så många börjat skaffat dreads? majoriteten av alla 15-18 åriga försochfrämst killar har dreads idag, Är rasta en trend? är det något som försvinner om något år? Jadu vem vet.

 
 
Ingen bild

neger

26 juni 2010 12:09

vad jag tror så är det mer än trend med tanke på att många av kidzen som skaffar det inte direkt följer någon annan del av rasta religionen.. om det försvinner eller inte vet jag inte men förmodligen. nya generationer skapar ofta nya trender. Sen undrar jag hur gick det för din kompis som fick åka och pissa. hade han ngt i sin kropp?? polisen ser oftast mer än vad man tror kanske var det ngt annat de va ute efter... det är sällan folk blir plockad pga av frisyrer. ofta är de inte så oskyldiga som de utger sig för att vara heller, men vad vet jag.
jag e ju bara en neger!
kram

 
Triet

Triet

26 juni 2010 14:19

Dreads har funnits mycket länge i vissa afrikanska kulturer. Frisyren är vanligast på afrohår, men kan göras av alla hårtyper, förutsatt att håret är tillräckligt långt.
En vanlig missuppfattning är att dreadlocks skulle vara det samma som rastaflätor. Så är inte fallet, rastaflätor är tunna flätor. Dreadlocks uppfanns 1968.
Frisyren har i modern tid spridits genom reggaemusiken, där utövarna i de flesta fall är rastafarianer.

http://triet.blogg.se

 
Ingen bild

Rastalove

26 juni 2010 15:23

Min kompis behövde aldrig följa med, dom stod och diskuterade länge.

"triet" När jag skriver om saker&ting, så kollar jag runt på ett flertal sidor om vad andra skriver, samt wikipedia för att kolla information, ibland stämmer den inte alltid där. Det jag undrar är vad får du ut utav att komentera en blogg med wikipediaskit? det kanske inte ens är sant det som står heller, tänk på det, du kan sprida fel information om du fortsätter. men jag antar att du kopiera skiten endast för att verka smart.

 
Triet

Triet

26 juni 2010 15:49

lättillgänglig och välformulerad korrektion ;).
Källkritik gäller väll för alla sidor oavsett rykte eller trovärdighet?
Hoppas du inte tog illa upp för att jag tog fram min tolkning :)

http://triet.blogg.se

 
Ingen bild

Rastalove

26 juni 2010 16:10

din tolkning eller wikipedias? well, jag tog illa upp för att du komenterar precis det jag suttit och skrivit i min blogg, fast med andra ord. Folk läser min blogg för att dom vill, jag skapade inte bloggen för att länka vidare folk till wikipedia. Peace.

 
Triet

Triet

26 juni 2010 16:17

Att jag drog just direkt ifrån Wikipedia var bara en ironi som pekar tillbaks på din svaga källhänvisning och brist på källkritik :P
Du har en trångsynt uppfattning om det du skrev om, som det självklart ligger lite sanning i. Men att du påstår att det är den enda sanningen och att det inte ligger någon sanning alls i det jag skrev var ju bara att snubbla över dina egna anklagelser.

Min mening var att hinta dig om att vidga vyerna, bredda dina tolkningar och se saker ifrån andra vinklar. Så länge det finns skilda åsikter, så finns det oräknerligt många sanningar i verkligheten.

http://triet.blogg.se

 
Ingen bild

Rastalove

26 juni 2010 16:22

Ja absolut, och därför kan du acceptera att jag har ett eget perspektiv

 
Sweburn.com (Micke)

Sweburn.com (Micke)

26 juni 2010 17:27

Ang, polis grejen. Så är det fördommar som alltid. Men de har väl till uppgift att göra slumpvisa kontroller ibland. Är man uppvuxen i Stockholm hör sånt till vardagen. Man blir rätt lätt van med skiten. Men de gör de inte rätt. Men de kanske tyckte personen i fråga uppträdde konstigt? Alla ser ju saker olika. Eller så kanske personen i fråga har vart med nån de har misstänkte för nått så gjorde de en sk stämpling bara för att..

http://www.sweburn.com

 
Ingen bild

neger

26 juni 2010 17:38

handlar det inte dreadsen om at man inte få kamma håret.. att det är mest vanligt på mörka har nog och göra med vart "kulturen" kommer ifrån. Afrohår som inte borstas blir dreads... belive me!!! fick ju raka bort mitt för jag fick en jätte dread. Vilket fall ganska roligt att läsa när ni tjafsar. en fråga.. på vilket sätt vill du vidga hennes vyer? menar hon ifrågasätter polisernas handling och om det är en style trend eller om de är spridning av religion?!?! öhhh
oki hedå

 
Ingen bild

generalisera (inte) mera

27 juni 2010 01:12

Hej! :) Vill bara feed-backa lite och säga att du inte borde generalisera och säga att "majoriteten av alla 15-18 åriga försochfrämst killar har dreads idag", för så är verkligen inte fallet. Dessutom tror jag personligen att andra orsaker än just trenden, religionen eller musiken är att det är sjukt praktiskt med dreads. Och svinsnyggt.

I övrigt, BRA BLOGG!

 
Ingen bild

dreadhead

16 september 2012 21:24

var påväg hem i bilen min brosa satt brevid jag körde, en polisbil stoppade oss sen blev det rutinkontroll, sedan fick jag stiga ut bilen och massa, jag sa jag håller inte på med droger, han sa du är påverkad, jag sa nej sen åkte vi in till stationen lämnade piss och blod! var ren på piss! och blod! men men poliserna tror så mycket!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av rasta love - 24 september 2013 22:57


  Mpowerhelgen kunde inte avslutas på ett bättre sätt. För att summera det mesta så har vi diskuterat mycket kring värderingar etc. Vi tycker även att det är för lite uppmuntran för goda gärningar i samhället och vill gärna se till att det sprids. S...

Av rasta love - 18 september 2013 22:58

Mellan himmel och jordmina val är svårasom att korsa jänvägsspårjagandes av eldens lågaEn inre plåga som försvårarvägen till mitt målmen när jag kommer fram ser jag folk som klirrar skåloch min enda rätta säger hej min sköna får jag lovgrattar mig fö...

Av rasta love - 14 september 2013 20:20


  Idag var det kickoff för ledarskapsutbildningen för denna hösttermin. Hade sett fram emot att få träffa alla härliga tjejer igen men till min förvånad så var det bara en till ifrån min grupp och 10 st till ifrån den andra gruppen. Vi hade iallafal...

Av rasta love - 11 september 2013 22:32

Med tankar på både det ena och det andra så försöker jag skapa mig ett mönster, en rutin i vardagen. Allt känns lite lättare när någon möter en halvägs, det känns rättvist och mina krav på mig själv sänks och perfektion är inte längre det jag strävar...

Av rasta love - 9 september 2013 17:09

God give hes hardest battles to his strongest people. Jasså? Men vad gör Gud själv när allting faller mellan stolarna och de som ska hjälpa är emot?  Sätter Han sig på ballis med en kopp kaffe o tänder en cigg o tänker "Äh de löser sig" Nä, jag vet f...

Om Rastalove


21 år. Jobbar inom Fryshuset med ungdomar, går ledarskap i Mpower och är även kontaktperson i Täby.

Min vardag är blandad med reggaemusik, kreativitet, matlagning, politiska debatter med allt ifrån Ungdomsfrågor till mångkulturella frågor i samhället

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Senaste inläggen


Ovido - Quiz & Flashcards